Ministarstvu finansija, kabinetu ministra, posle održane konferencije za medije, dostavljeni stručni predlozi i zahtev da se hitno izmeni Zakon o elektronskom fakturisanju, u cilju otklanjanja pravne nesigurnosti u radu poreskih obveznika i računovođa

Poštovani,

Posle održane konferencije za medije na temu, „PDV evidencije na SEFu iz ugla privrednika, računovođa i proizvođača softvera“, dostavljamo vam stručne predloge u cilju otklanjanja sistemskih problema koji se javljaju u primeni Zakona o elektronskom fakturisanju i nemogućnosti adekvatne primene načela zakonitosti i propisnaih odredbi u važnim sistemskim zakonima, koji uređuju vođenje poslovnih knjiga i PDV evidencija, ali utiču i na poreski postupak i primenu ZPPPA.

 Uspešna je refoma koja ima za cilj povećanje naplate poreza i smanjenje administriranja kod poreskih obveznika. Naši stručni predlozi će doprineti otklanjanju pravne nesigurnosti koju je prouzrokovao Zakon o elektronskom fakturisanju i zato tražimo njegovu hitnu izmenu.

Tražimo vašu podršku iznetim predlozima, da zajedno uradimo stručno i odgovorno ono što je u interesu države, Poreske uprave, poreskih obveznika i računovođa, kao što smo zajedničkim učešćem i saradnji u važnim reformama od 2013.g. to i dokazali.


Lep pozdrav

mr Snežana Mitrović

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Ostavite odgovor