JAVNI POZIV ZA PODRŠKU STRUČNIM PREDLOZIMA RKS, KOJI SU U INTERESU OTKLANJANJA SISTEMSKIH GREŠKI U REFORMI UZ NEPHODNU HITNU IZMENU ZAKONA O ELEKTRONSKOM FAKTURISANJU

Poštovane računovođe i privrednici,

Pozivamo vas da podržite stručne predloge Računovodstvene komore Srbije koje smo sačinili sa ciljem da se otklone sistemske greške i uspešno provede reforma vezano za primenu Zakona o elektronskom fakturisanju, čiju izmenu tražimo.

Stručne predloge ćemo izneti na javnom Stručnom skupu, 23 maja u 13 časova, koji ćemo održati ispred Predsedništva Republike Srbije i Inicijativu sa stručnim predlozima,  predati za Predsednika Republike kao potpisnika zakona. 

Tražimo od Predsednika Republike da prihvati stručne predloge koji su u interesu države, privrednika i računovođa i da nalog za izmenu zakona u cilju provođenja uspešne reforme. 

Skup organizujemo u skladu sa zakonom i u ime načela zakonitosti, koje nam je važno u radu. Ovakvim  Zakonom o elektronskom faktirisanju je ugrožena primena načela zakonitosti prema dosta zakona koje primenjujemo u računovodstvenim i PDV evidencijama, koje su duplirane. 

Zato zahtevamo prihvatanje 7 stručnih predloga, otklanjanje sistemskih greški i hitnu izmenu Zakona o elektronskom fakturisanju i uređenje PDV evidencija u interesu dobrog poslovnog ambijenta i poreskog postupka. 


Podržite Stručne predloge Računovodstvene komore Srbije jer su interes države, privrede i računovođa!


Računovodstvena komora Srbije

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Preuzmi [208.60 KB]

Ostavite odgovor