Podnet Stručan predlog nadležnom Ministarstvu finansija, da se otklone sistemski propusti koji proizvode probleme u sprovođenju reformi, vezano za e fiskalizaciju i e fakture (kako kažu računovođe, nikada nije bila veća pravna nesigurnost)

Poštovane računovođe, privrednici i preduzetnici, Danas je održana konferencija za medije u organizaciji udruženja, Računovodstvene komore Srbije i udruženja Zaštitnik preduzetnika i privrednika Srbije.  Prenosimo dopis poslat Ministarstvu finansija, sa Stručnim predlogom, kakva sistemska reforma treba da se provede i da se otklone sistemske greške, koji je podeljen i medijima na današnjoj konferenciji za medije.

Poštovani,


Danas je održana konferencija za medije ispred Ministarstva finansija, koju su organizovala udruženja Računovodstvena komora Srbije i Zaštitnik privrednika i preduzetnika Srbije. Pošto smo sa vama imali sastanak u Ministarstvu finansija dana 31.januara ove godine i molili vas da unapredite regulatorni okvir, uvedete dnevni izveštaj i specifikaciju naplaćenih sredstava u prometu na malo, u Pravilniku o sadržaju fisklanih računa i još mnoge druge predloge vam predali i obrazložili, gde ste naknadno uvažili samo neke, ali većinu niste, molimo vas da analizirate stručni predlog koji vam dostavljamo da pristupite otklanjanju sistemskih problema u provođenju reforme e fiskalizacije i e faktura. Svi imamo zajednički interes, da imamo odličan regulatorni okvir kao najbolju osnovu za uspešnu reformu i pravnu sigurnost u radu. Kada smo to radili u prethodnom periodu i bilo je uspešno, vezano za uvedenu Objedinjenu naplatu poreza i doprinosa, prelazak na elektronske poreske prijave, reformu Fonda PIO, CROSO. Računovođe vam poručuju da nikada nije bila veća pravna nesigurnost u radu. Ove reforme koje se provode biće sistemski uspešne, ako uvažite stručne predloge koje smo izneli na konferenciji za medije i koje  dostavljamo vama da ih analizirate i pristupite njihovoj realizaciji. U očekivanju mnogo razuma i znanja i prihvatanju predloga, srdačno vas pozdravljamo. Stojimo na raspolaganju da vam u tom radu i pomognemo kao i do sada.

Srdačan pozdrav

Računovodstvena komora Srbije

Tekst Stručnog predloga u nastavku:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab



Srdacan pozdrav,Snežana Mitrović
Računovodstvena komora Srbije

Ostavite odgovor