VAŽNO OBAVEŠTENJE PORESKE UPRAVE, VEZANO ZA NOVI MODEL FISKALIZACIJE

Podsećamo računovođe da smo ispred RKS tražili od Ministarstva finansija da odloži rok do 31.12.2022.g. za prelazak na novi sistem fiskalizacije, zbog mnogo razloga, koje smo obrazlagali.
U dopisu su nam odgovorili da se neće odložiti rok.
Podsećamo računovođe koji vode poslovne knjige za poreske obveznike koji vrše promet na malo, da ih upozore na krajnji rok 30. april 2022.g. koji je veoma blizu, da obezbede uslove za prelazak na novu fiskalizaciju, u suprotnom, biće izloženi velikim prekršajnim kaznama.
Računovodstevna komora Srbije

U nastavku prenosimo obaveštenje sa sajta Poreske uprave:

„ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ Подсећамо Вас да рок за прелазак на нови модел фискализације траје до 30. априла 2022. године. С тим у вези, позивамо Вас да, уколико сте обвезник фискализиације, а нисте поднели пријаву за издавање безбедносног елемента, у што краћем року преко електронског сервиса за фискализацију на порталу Пореске управе еПорези, поднесете пријаву за издавање истог. Такође, уколико сте преузели безбедносни елемент, а исти још увек нисте ставили у функцију, позивамо вас да пређете на нови систем фискализације не чекајући крајњи рок, јер ће се на тај начин избећи могући технички проблеми у вези инсталације нових уређаја. Скрећемо пажњу да имате у виду и нерадне дане за Ускршњи празнику периоду од 22.04. до 25.04.2022. године. Напомињемо да је Пореска управа у обавези да након 01. маја 2022. године поступа у складу са Законом о фискализацији. У случају да сте прешли на нови модел фискализације, овом приликом Вам се захваљујемо на активној сарадњи са Пореском управом и благовременом испуњавању Ваше законске обавезе.
ПОРЕСКА УПРАВА“

Ostavite odgovor