Računovodstvena komora Srbije traži od APR-a odlaganje roka za dostavljanje Finansijskih izveštaja u Registar, zbog tehničkih problema kojima nisu doprinele računovođe

Poštovani g Lučiću,


Molim Vas da  svojim autoritetom, kao v.d. direktor APR-a,  doprinesete da problemi u dostavljanju Finansijskih izvestaja i dokumenata u prilogu, budu otklonjeni, odnosno da se produži rok za dostavljanje Finansijskih izveštaja i dokumenata u prilogu, jer računovodje to neće stići uraditi u propisanim roku, zbog tehničkih problema, kojima nisu doprinele, već trpe posledice zbog toga. Takođe postavlja se pitanje, potrebne hardverske podrške, u funkcionisanju Posebnog informacionog sistema u  APR-u, da bi funkcionisao besprekorno, što sada nije uopšte slučaj, da li je i to problem u APR-u? Važan problem smo, takođe,  identifikovali odavno i Računovodstvena komora Srbije je dostavila inicijativu koja u tački 11) sadrži zahtev da se problemi otklone koji traju godinama zbog neprimerenog pravilnika koji je usvojilo 2008.g. Ministarstvo za trgovinu i telekomunikacije, kojim se  daje mogućnost Sertifikacionim telima u Srbiji, da koriste različite parametre za klijentske softvere, kod kreiranja i izdavanja elektronskih sertifikata.
Na sledećem linku se možete upoznati sa sadržajem u  tački 11) u podnetoj inicijativi, koja je dostavljena Predsedniku Republike Srbije, Predsednici Vlade Srbije i ministru Ministarstva finsnsija.Molim Vas da dostavite odgovor na ovu molbu,  na navedeni email,  šta ste preduzeli po ovim pitanjima, jer računoovđe nisu doprinele ovim poteškoćama u njihovom radu i izvršavanju propisanih obaveza, vezano za dostavljanje Finansijskih izveštaja, u skladu sa Zakonom o računovodstvu.
Unapred hvala u moje ime i u ime svih članova Računovodstvene komore Srbije.Inicijativa i sadržaj u tački 11) je na sledećoj link adresi:
https://www.racunovodstvenakomora.rs/2019/04/04/inicijativa-za-unapredjenje-pravne-sigurnosti-za-drzavu-i-poreske-obveznike/


Srdačan pozdrav
mr Snežana Mitrović predsednik Računovodstvene komore Srbije
www.racunovodstvenakomora.rs

Ostavite odgovor