Informacija za računovođe

Informacija za računovođe,

U tri videa, sadržana je debata koja se vodila na Panelu koji je održala Računovodstvena komora Srbije u Medija centru, 21.03.2019.g.
Mali deo je preskočen, između drugog i trećeg videa, zbog tehničkih problema u snimanju panela u trajanju od 8 minuta.
Suština je ipak jasna svim računovođama, poreskim obveznicima kao i institucijama kojima su poruke upućene, kojima će biti dostavljena i Inicijativa za unapređenje pravne sigurnosti za rad računovođa, poreskih obveznika i institucija odnosno države, kroz neophodne reforme određenih propisa i procedura.
Podsećamo računovođe, da je na inicijativu Računovodstvene komore Srbije, održan sastanak na kome su prisustvovali predstavnici Fonda PIO, CROSO i Poreske uprave, vezano za dogovor oko formatiranja podataka koji će Poreska uprava dostavljati putem CROSO i Jedinstvene baze podataka, Fondu PIO koji vrši evidenciju staža za zaposlene radnike, za koje se koriste, zakonom propisane subvencije.
U kontinuitetu rešavamo pitanja koja su važna za pravnu sigurnost, za rad računovođa, poreskih obveznika i institucija i pozivamo ostale računovođe da se pridruže Računovodstvenoj komori Srbije i da zajedničkim aktivnostima doprinosimo povećanju pravne sigurnosti u radu.

Služba informisanja

 

 

Ostavite odgovor