Računovodstvena komora Srbije, dana 21.03.2019.g. održala Panel u Medija centru na važnu temu

Na panelu se vodila debata o ulozi računovođa u reformama koje su provedene u važnim državnim institucijama i analiziran poslovni ambijent u kome radi računovodstvena profesija. Analizirana su pravna ograničenja koja bi trebalo kroz reforme otkloniti u cilju unapređenja privrednog rasta u Srbiji i unapređenja rada institucija, čiji rad i saradnja sa poreskim obveznicima je  važna za dobar poslovni ambijent.
Panelu su prisustvovale računovođe iz više gradova u Srbiji.
Iznošena su mišljenja i predlozi, šta predstavlja pravnu nesigurnost u radu računovođa i poreskih obevznika i kako se može uvećati pravna sigurnost kroz reformu propisa i institucija.
Predsednica Računovodstvene komore Srbije, mr Snežana Mitrović je održala predavanje, posle kog su učešće u debati uzeli ostali članovi komore, Slobodan Mićić, Mirjana Mikić Filipović, Dušan Mirkić, Jasmina Marković, Željko Suzić i Mirjana Miljatović..
Na kraju su definisani zaključci, koji će  u formi Inicijative za povećanje pravne sigurnosti u radu računovođa i poreskih obveznika, biti dostavljeni nadležnim institucijama.
Služba za informisanje

 

Ostavite odgovor