Predstavnici Računovodstvene komore Srbije učestvovali na skupu u organizaciji Naleda i GIZ-a koji je održan 8. oktobra u Hotelu Metropol

U okviru podsticajnih mera za zapošljavanje novih radnika, od 1. oktobra su u primeni olakšice za novozaposlene radnike, osnivače i preduzetnika kao i preduzetnike poljoprivrednike, koji su se opredelili da isplaćuju ličnu zaradu.
U tom kontekstu,  Naled i GIZ su organizovali stručni skup, na temu „Startuj legalno“, kome su prisustvovali i predstavnici Poreske uprave, Fonda PIO, CROSO-a, APR-a,  Nacionalne službe za zapošljavanje i Privredne komore Srbije.
Posle uspešne prezentacije,  analizirane su zakonske odredbe i kako će se propisane olakšice odraziti na konkretnu primenu u poslovnoj praksi.
Ispred Računovodstvene komore Srbije  smo, kao i na prethodno održanom Panelu, kada smo pokrenuli ova pitanja i dostavili dopis Poreskoj upravi sa molbom da izađe sa instrukcijom,  i danas konstruktivno učestvovali sa ciljem da se otklone svi problemi koji bi se mogli pojaviti u toku primene propisanih odredbi o oslobođenju od plaćanja poreza i doprinosa, pod propisanim uslovima za novozaposlene radnike, poslodavce i preduzetnike.
O svim dogovorenim rešenjima, vezano za primenu propisanih olakšica za novozaposlene radnike, kao i određene pojedinosti koje su važne za primenu propisanih odredbi, objavljeno je u posebnom  tekstu,  na ovom portalu pod naslovom, „Olakšice za zapošljavanje novih radnika od 1. oktobra 2018.g. i primena u poslovnoj praksi“.

Ostavite odgovor